Õpitoas võetakse ette vana maja remont

Merili Nikkolo
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Eidemiller.
Rainer Eidemiller. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Alates 3. juunist toimub Järvamaa vabatahtlike keskuses (Tallinna tn 11, Paide) 10-päevane «Vana maja remondi» õpituba.

Järvamaa vabatahtlike keskuse projektijuht Rainer Eidemiller andis teada, et kogenud restaureerija Urmas Lööperi juhendamisel võetakse nii teoorias kui praktikas üle kõik peamised vana maja remondiga seotud sõlmed. Koolitusel käsitletakse mitmeid teemasid nagu vundamendid, põrandad ja niisked ruumid, kivi- ja puitseinad, vahelaed ja avatäited, katused, vanad detailid, korstnad, ahjud, sisekliima, vanale majale sobiv materjalivalik, majaseened ja mardikad.
Praktilise osa käigus tegeletakse ajalooliste profiilidega materjali kasutades Tallinna tn 11 sisetamburi ehitamisega, vana palgi vahetamisega, tuulekastide parandamisega, uste paigaldamisega.

Õpituba toimub 3.-7. juuni ja 10.-14. juuni. Osalustasu ei ole. Õpituppa mahub 10 osalejat.
Kui soovid õpitubades osaleda või rohkem infot küsida, siis võta ühendust meiliaadressil jarva@vabatahtlikud.ee. Õpitubade kohta lisateabe saamiseks vaata veebilehte vabatahtlikud.weissenstein.ee või kogukonnakeskuse veebilehte http://weissenstein.blogspot.com.

Vana maja remondi õpituba on üks osa selle aasta aprillist novembrini kestavast säästva renoveerimise mitmepäevastest õpitubadest, mida korraldavad Järvamaa vabatahtlike keskus, ühendus Weissenstein ja säästva renoveerimise infokeskuse Paide ühendus.

Järgmised kaks õpituba keskenduvad uste- ja akende restaureerimisele (august) ning Majatohtri toodete tundmisele (oktoober).(JT)


 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles