Parimat koolitoitu valmistavad Kose-Uuemõisa kokad

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimapäev Imaveres 1.06.2013
Piimapäev Imaveres 1.06.2013 Foto: Birgit Itse/Järva Teataja

Imaveres, Piimapäeval võistlesid kooli-ja lasteaedade kokad piimast valmistatud koolitoitude tegemises. Kahe kooli kokad teenisid žüriilt maksimumpunktid.

Eesti Piimandusmuuseumi giid-pedagoog Tiina Lippant ütles, et teistest olid kõvasti ees kolm asutust- Imavere lasteaed Mõmmi, Harjumaal asuv Oru lasteaed Mesimumm ja Kose-Uuemõisa Lasteaed-Algkool. "Kuna Imaverele ja Kose-Uuemõisale andis žürii mõlemale maksimumpunktid ega suutnud ka suulises vaidluses kokkuleppele jõuda, selgus võitja pärast kulli ja kirja heitmist," teatas Lippant. Võitis Kose-Uuemõisa, mille kokad said suure koti piimatoodetega, ploki juustu ning lõunasöögi kahele Põhjaka mõisas. "Nemad olid ka Põhjaka kokkade lemmikud," täpsustas Lippant.

Oma lemmik-koolitoitu ning parimat piimatoodet sai valida ka piimapäeva külastanud publik. Külastajate lemmik oli ka žüriilt kiidusõnu pälvinud odrajahukarask munavõiga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles