Kevad põimib looduse muusikaga üheks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi Kevadfestivalil 2008 toimunud loodusmatk
Türi Kevadfestivalil 2008 toimunud loodusmatk Foto: Iren Lill

Täna algab Türil Kevadfestival. Kolme järgneva päeva jooksul saavad kultuuri- ja loodushuvilised juba seitsmendat korda osa kevadpealinna tunnussündmuseks kujunenud osa loodusteemalistest loengutest ja kontsertidest.

Kevadfestivali kunstiline juht Iren Lill ütles, et neljapäevast pühapäevani kestvast programmist lemmikut välja tuua ta ei oskagi – kõik esinejad on omamoodi erilised. «Mitteerilisi artiste ma festivalile ei kutsugi,» naljatas ta.

Kõiki esinejaid on Lill varem kuulnud-näinud ning teab nende kõrget taset. «Muidugi, tänavused välisesinejad on sellised, keda Eestis väga harva näeb: paaniflöödimängija Matthias Schlubeck (Saksamaa) ning pianist Alexander Puliaev (Saksamaa) puhul on tegemist oma ala tõeliste virtuoosidega,» tutvustas ta. «Paaniflööti teatakse eelkõige kui rahvuslikku pilli, sellel saab ka klassikalisi lugusid esitada. Selles veendub igaüks, kes pühapäeval kell 15.30 algavale kontserdile läheb.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles