President: tehase laienduse avamine kindlustab Mäo arengut

Merili Nikkolo
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Toomas Volmer/VPK

Esmaspäeval, 10. juunil avab president Toomas Hendrik Ilves Saint-Gobain Glass Estonia SE äriüksuse Glassolutions Baltiklaas Mäo klaaspaketitehase laienduse, millega suureneb märkimisväärselt tehase tootmismaht ja senise 28 töötaja asemel hakkab tehas tööd pakkuma kuni 70-le inimesele.

Saint-Gobain Estonia SE äriüksuse juhataja Tiit Raud ütles, et Mäo tehase juurdeehitus annab uued võimalused ja perspektiivi laiendada müügitegevust Skandinaavia turgudel ja pakkuda tooteid uutele kliendisegmentidele, sealhulgas sisearhitektuuri klaastoodete osas.

«Koos Mäo tehase tootmisruumide laiendamisega investeeriti ka karastatud klaasi ning klaasi töötluse seadmetesse ja suurendati oluliselt klaasi lõikuse võimsust,» lisas Raud.

«Kuna Saint-Gobain Glass Estonia SE äriüksuse Glassolutions Baltikaas Tartu ja Mäo tehastes pööratakse äärmiselt suurt tähelepanu töö ohutusele ja keskkonna aspektidele, annab Mäo tehase laienemine võimaluse järjepidevalt parandada ka töökeskkonda.»

President Toomas Hendrik Ilvese sõnul annab tugevate ettevõtete loomine sellistesse tööstusküladesse hea tõuke kogu piirkonna ettevõtluse arenguks, sest: kus on juba üks või kaks suurt ja tugevat ees, sinna tuleb neid ka juurde.

«Muidugi on Glasssolutions Baltiklaasi tehase avamine Mäos oluline sellele piirkonnale uute töökohtade pärast. Ent on ka tähtis, et sellise mahuga ettevõtte tulek ja selle kasvamine kindlustavad Mäo tööstusküla kestvust ja arengut,» ütles president Ilves.

«Just tugevad tööstuskülad maapiirkondades aitavad maaettevõtlusel areneda ja teevad seal ka uute ettevõtete rajamise kergemaks,» lisas ta.

Mäo klaaspaketitehase laienduse avamisel osalevad president Toomas Hendrik Ilves, Järva maavanem Tiina Oraste ja teised kutsutud külalised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles