Paide otsib teenekaid kodanikke

Tiit Reinberg
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide linna aukodanik Arvo Pärt.
Paide linna aukodanik Arvo Pärt. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Ettepanekuid, kes võiksid tänavu olla Paide linna aukodanikud ja vapimärgi kavalerid, on oodatud 25. juulini. Need on linna kõrgeimad autasud, mis antakse kätte linna aastapäeva aktusel septembri lõpus.

Aukodaniku ja vapimärgi kandidaate võivad esitada füüsilised isikud, asutused, ettevõtted ja mittetulundusühingud ning need tuleb edastada hiljemalt 25. juuliks Paide linnavolikogu kantseleisse.

Paide linna aukodaniku nimetus omistatakse füüsilisele isikule austusavaldusena linnale osutatud teenete eest. Aukodaniku tiitliga kaasneb rahaline preemia, tunnistus ning inimese nime ja foto lisamine linna auraamatusse.

Paide linna vapimärk antakse füüsilistele isikutele linnale osutatud teenete eest. See on valmistatud hõbedast ning kujutab Vallitorni kaheksakandilist põhiplaani, mille sees olevate ristide värvid on Paide lipu värvid.

Paide linna aukodaniku tiitli ja vapimärgi kandidaadid vaatab läbi linnavolikogu komisjon, kes teeb volikogule ettepaneku autasude andmiseks. Linnavolikogu otsustab nii aukodaniku tiitli kui ka vapimärgi saajate üle septembri istungil. Komisjoni otsust ei avalikustata enne volikogu istungit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles