Paide keskväljak läheb homme päikesetõusu ajal lipuehtesse

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti lipu 125. aastapäeva puhul heiskavad Paide juhid homme päikesetõusu ajal kell 4.15 keskväljaku lipuväljakul seitse sinimustvalget riigilippu. Paidelased heiskavad Eesti lipu sünnipäeval riigilipud ühena esimestest Eestis.

Paide linnavolikogu esimees Ants Hiiemaa ja linnapea Kersti Sarapuu kutsuvad kõiki eestimaalasi üles väärikalt tähitama Eesti lipu 125. aastapäeva ning heiskama sinimustvalget kõikidesse lipumastidesse ja -varrastesse.


Nii Hiiemaa kui ka Sarapuu leidisid, et sinimustvalgete riigilippude heiskamine Eestimaa kodudele ja asutustele oleks parim kink, mida saaksime riigile, rahvale ja 125. aastapäeva tähistavale sinimustvalgele lipule teha.


Sinimustvalge lippu pühitseti esimest korda 4. juunil 1884. aastal Otepää kirikaias. Suurejoonelistest lipu aastapäevaüritustest Otepääl 5. juunil võtab osa ka Paide linna esindus, kuhu kuulub üle 40 laulu- ja tantsupeole pääsenud kollektiivi esindaja. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles