Linnajuhid heiskasid päikesetõusu ajal seitse sinimustvalget lippu

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alo Aasma

Täna varahommikul päikesetõusu ajal kell 4.15 heiskasid Paide linnavolikogu esimees Ants Hiiemaa ja linnapea Kersti Sarapuu Paide keskväljaku lipuväljakule eesti lipu 125. sünnipäeva auks seitse sinimustvalget riigilippu.

Paides heisati riigilipud Eesti lipu sünnipäeval ühena esimestena Eestis.
Paide linnavolikogu esimees Ants Hiiemaa ja linnapea Kersti Sarapuu kutsuvad ka kõiki teisi eestimaalasi üles väärikalt tähitama Eesti lipu 125. juubelit ning heiskama sinimustvalged kõikidesse lipumastidesse ja -varrastesse Eestimaal.

«Sinimustvalgete riigilippude heiskamine Eestimaa kodudele ja asutustele oleks parim kink, mida saaksime oma riigile, rahvale ja 125. juubelit tähistavale sinimustvalgele lipule teha,» leidsid Hiiemaa ja Sarapuu.
Sinimustvalge lipp pühitseti Eesti Üliõpilaste Seltsi lipuna esmakordselt 4. juunil 1884. aastal Otepää kirikaias. Suurejoonelistest lipu sünnipäevaüritustest Otepääl 5. juunil võtab osa ka Paide linna esindus, kuhu kuulub üle 40 laulu- ja tantsupeole pääsenud kollektiivi esindaja. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles