Koolilõpetajad kasutavad vähe iluteenuseid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järvamaa gümnaasiumide ja põhikoolide lõpetajad leiavad küll, et lõpupeol on tähtis hea välja näha, ent iluteenustele nad suuri summasid kulutada ei kavatse.

Paide gümnaasiumi abiturient Jaanika Aasa meenutab, et juba üheksanda klassi lõpuaktuseks tegi ta soengu ise ja et usaldab hea tulemuse puhul iseennast kõige rohkem, kavatseb talitada nii ka nüüd.

«Et olen tegelenud võistlustantsuga, siis jumestamisoskust on mul samuti, ka küünte ja kõige muuga saan  hakkama,» lausus ta. Kuigi Aasa meelest on koolilõpupäeval tähtis hea välja näha, ei kavatse ta iluteenustele eriti kulutada. «Ka väikse rahaga saab hea tulemuse,» lisas ta.

Jaanika Aasaga koos lõpetab kooli Anne-Liis Kaerma, kes on nõus tähtsa päeva puhul natuke rohkem raha välja käima. Juuksuri juurde sai Kaerma aja kirja napilt viimasel minutil. «Tean, et paljud panid juba kaks kuud tagasi aja kinni,» ütles ta.

Kui aja saab, tahab Kaerma ka jumestaja juurde minna. «Oma sugulaste ja tuttavate hulgas on iga koolilõpetaja selle päeva staar,» põhjendas ta. Kaerma loodab, et tema kulutused iluteenustele jäävad sel päeval 500 krooni kanti.

Vedanud on Paide ühisgümnaasiumi abituriendil Elsa Veeberil, kelle suguvõsas on juuksur, kes tasuta soengu teeb. Maniküüri ja jumestust teeb Veeber endale ise.

Veeber ütles, et kuigi kõik tema tuttavad lõpetajad tahavad lõpupäeval ilusad olla, soovivad nad pigem tagasihoidlikud välja näha. «Tavaliselt on ikka nii, et need, kes põhikooli lõpetavad, pööravad välimusele rohkem tähelepanu, kaheteistkümnenda klassi lõpetajad on juba maha rahunenud,» põhjendas ta.

Hoopis vastupidu arvab Aravete keskkooli IX klassi lõpetaja Mirjam Suve, kes on loobunud soengust ega kavatse ka tugevat jumestust teha. «Mul on lühikesed juuksed, kannan vähe meiki ja küüsi eriti ei laki,» ütles ta.

Suve meelest on ka lihtne välimus kena. «Ma arvan, et kaheteistkümnenda klassi lõpetamine on palju tähtsam sündmus ja siis on rohkem põhjust hea välja näha,» sõnas ta.
Väätsa põhikooli lõpetaja Kristin Võsujalg seevastu kavatseb minna juuksuri juurde ning  kui õnnestub aeg hankida, siis esimest korda elus ka jumestaja juurde. Maniküüri aitab talle teha õde, kes parasjagu seda ametit õpib. Kokku on Võsujalg otsustanud iluteenustele kulutada ligi  500 krooni.

Võsujalg ütles, et on põhikooli viimases klassis ja lõpupäevaga seal koolis kõik lõppebki, mistõttu on päev  nii suurt kulutamist väärt. «Enamikule inimestest on see esimene punkt, mille nad oma eluteel maha panevad,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles