Päästeliit kogub vanu fotosid

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi tuletõrje seltsi pritsikuuri ette on üles rivistunud meeskond kasutusel oleva tehnikaga. Hoone valmis 1911. aastal. Fotol näha olevad käsipritsid vahetati välja 1931. aastal, mil soetati esimene mootorprits. U 1922
Türi tuletõrje seltsi pritsikuuri ette on üles rivistunud meeskond kasutusel oleva tehnikaga. Hoone valmis 1911. aastal. Fotol näha olevad käsipritsid vahetati välja 1931. aastal, mil soetati esimene mootorprits. U 1922 Foto: Fotod Rene Viljati erakogu

Päästeliit korraldab kultuuripärandi aasta raames vanade päästealaste fotode ja filmide kogumise kampaania, mille eesmärk on säilitada tulevastele põlvedele fotodel ja filmilindil jäädvustatud mälestus vabatahtlike päästjate tegevusest nii sõjaeelsel kui ka sõjajärgsel perioodil.

Koostöös Eesti Tuletõrjemuuseumi ja rannarahva muuseumiga tahab päästeliit kokku koguda fotod ja muud salvestised vabatahtlikest pritsimeestest, merepäästejaamadest, päästjate paatidest ja nende vabatahtlikest meeskondadest. Oodatud on pildid vabatahtliku päästega seotud naisseltsidest, puhkpilliorkestritest ja karskusliikumisest, samuti ülesvõtted nõukogude võimu aegsest vabatahtlikust ja sõjaväestatud tuletõrjest.

Kogutud materjal esitatakse ja säilitatakse Eesti Tuletõrjemuuseumis. Merepäästejaamu ja merepäästet kajastav materjal antakse üle rannarahva muuseumile.

Koopiad fotodest saab saata aadressil Päästeliit Lõõtsa 4 Tallinn 11415. Elektroonilisel kujul olemasolev materjal saab saata e-posti aadressile pildid@paasteliit.ee.

Päästeliit ühendab 70 maa- ja merepäästega tegelevat ühendust. Liidu eesmärk on Eesti kultuuri osaks oleva vabatahtliku pääste jõudmine igasse Eesti külla ja linna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles