Musitseerimistahe pani unustama elumured

Marika Rajamäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide rajooni kultuurimaja estraadiorkestrisse tõi need pillimehed õhtuti harjutama ja pidudel esinema puhas loominguline rõõm. Sügis 1958.
Paide rajooni kultuurimaja estraadiorkestrisse tõi need pillimehed õhtuti harjutama ja pidudel esinema puhas loominguline rõõm. Sügis 1958. Foto: Erakogu

On veel kaasaegseid, kes mäletavad 50 aasta tagust taidluselu Paide kultuurimajas, omad mälestused on  neist aegadest estraadiorkestri  viiuldajal, solistil ja etlejal Liina Reismannil ning kontrabassimängijal Rein Rebasel.

See oli siis, kui kultuurimajas olid terved suur saal, rõdud ja kolm looži ning taidlusringid olid rahvarohked. Tegutses  rahvatantsurühm, 70-liikmeline segakoor, näitering, meesansambel.
Naisansambel oli rajooni parim ja pälvis üleriigilistel kunstilise isetegevuse ülevaatustel laureaadi tiitli.  
Estraadiorkestris lõi kaasa 13–20 muusikut, üritustel ja tantsupidudel oli kultuurimaja saal alati rahvast pungil. «Loožid olid nii täis, et inimesed olid lausa üksteisel seljas,» lisab Reismann.

Loe edasi laupäevasest Järva Teatajast!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles