Järvamaal võitis valimised ülekaalukalt Indrek Tarand

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand
Indrek Tarand Foto: Peeter Langovits/Postimees

Järvamaal võitis Euroopa Parlamendi valimised üksikkandidaat Indrek Tarand, kes kogus peaaegu kaks korda rohkem hääli, kui teiseks jäänud Reformierakond.

Järva maakonna valimiskomisjoni esimees Virve Toode teatas, et esialgsetel andmetel kogus üksikkandidaat Indrek Tarand 2814 häält. Teiseks jäi 1499 häälega Reformierakond ja kolmandaks 1405 häälega Keskerakond.
Neljanda tulemuse saavutas Isamaa ja Res Publica liit 1000 häälega, kelle järgnesid sotsiaaldemokraadid 827, rohelised 224 ja rahavaliitlased 221 häälega.

Indrek Tarand pidas Järvamaal saavutatud edu põhjuseks seda, et siin elab palju mõtlevaid inimesi. «Mina suunasin oma kampaania just sellistele inimestele,» lisas ta.
Teise põhjusena pakkus ta, et järvakat näitasid selle valikuga oma suhtumist kinnistesse nimekirjadesse.
Tarand tunnistas, et kuna töö kõrvalt ei jäänud kampaania jaoks palju aega, siis kohtumisi valijatega tal siin polnud.
Ta ei pidanud siiski õigeks, et suure häältesaagi taga oleks üksnes protestihääled. «Ma usun, et need, kes tahtsid protestida, ei tulnud üldse valima,» lisas ta.
Tarand lisas, et ülikoolis kirjutas ta Järvamaast koguni uurimistöö, nimelt siinsetest foogtidest.  (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles