Kalade kasvatamise eelduseks pole veekogu lähedus

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Tänapäevase kalakasvatuse võib rajada ka tubastesse tingimustesse, oluline on, et vesi kalade basseinis ringleks ja selle temperatuur oleks õige.

Järvamaa kutsehariduskeskuses alustas tänavu veebruaris taas kalakasvatuse kursus, kus eriala õpetaja Härmo Hiiemäe ütlust mööda jagatakse teadmisi 12 õppurile. Enamikul neist on varasem kalakasvatuskogemus saadud kas mõnelt läbitud kursuselt või kodutiigis karpkala kasvatades. Üksikud õppijatest on Järvamaalt, enamik aga Tallinnast, Tartust ja Pärnumaalt.

Kalakasvatus on taludes üks jõudsalt arenev alternatiiv põllumajandusele, sest tänapäeva võimaluste juures pole kalade kasvatamise eelduseks veekogu lähedus. «Kalad võivad kasvada ka selleks rajatud hoones ja näiteks plastbasseinides, kuhu vett võetakse puurkaevust,» selgitas Eesti maaülikoolist vesiviljeluse erialal magistrikraadi omandanud Hiiemäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles