Arvutikelmid üritavad jätkuvalt ohvreid leida

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Eelmisel reedel hoiatas Riigi Infosüsteemi Amet (RIA) end Microsofti esindajateks nimetavate arvutikelmide eest, täiendava hoiatuse saatis ka politsei. Tänaseks on Lääne prefektuurile teada kahest juhtumist, kus inimesed on kannatanuteks osutunud.

Lääne prefektuuri tööpiirkonna erinevatest maakondadest on alates 5. juulist kuni tänaseni teada antud ligi kahekümnest juhtumist, kus Microsofti esindajana on üritatud distantsilt pääseda arvutikasutaja arvutisse. Kahel korral on inimesed petturite õnge läinud ja pärast nn tarkvarauuendust avastanud, et nende pangakontolt on raha mujale kantud.

"Osadel puhkudel võivad inimesed vast õnne tänada, et nende inglise keele oskus on osutunud kasinaks ja nad ei ole seetõttu saanud petistega „koostööd“ teha. Selle pinnalt võib esialgse järelduse teha, et kõige ohustatum sihtgrupp on pidevalt arvutis toimetav ja inglise keelt hästi oskav osa elanikkonnast," ütles Politsei- ja piirivalveameti esindaja Kaja Kukk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles