Skaudid võtavad Tagametsa oma kontrolli alla

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tagametsa laagris on külalisrühmana ka noorkotkad ja kodutütred üle Eesti. Järvamaalt on juhendaja Siiri Sitskaga kaasas Külli Varblane ja Birgit Sitska. Laupäeval hakkas rühm ehitama varjualust, pildil tassib palki Oliver Kuks (esiplaanil) Tallinnast.
Tagametsa laagris on külalisrühmana ka noorkotkad ja kodutütred üle Eesti. Järvamaalt on juhendaja Siiri Sitskaga kaasas Külli Varblane ja Birgit Sitska. Laupäeval hakkas rühm ehitama varjualust, pildil tassib palki Oliver Kuks (esiplaanil) Tallinnast. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Täna avavad skaudid ametlikult Tagametsas rahvusvahelise noorte suurlaagri nimega „Maailm algab minust“.

Laagri kuulutab avatuks suurlaagri patroon Ühendkuningriikide suursaadik Eestis Chris Holtby. Skaute tulevad tervitama ka Järva maavanem Tiina Oraste ning Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann. Laagri avatseremoonial kõlab ka laagrilaul „Koos sinuga“ selle looja Triinu Tauli esituses.

Suurlaagri patrooni Chris Holtby sõnul annab skautlus noorele inimesele põneva tegevuse kaudu oskusi, kogemusi ja enesekindlust elus hästi hakkama saada. Suursaadiku arvates on suurlaagri keskkonnateema suurepärane valik. Me kõik peame rohkem mõtlema enda suhtele loodusega ja sellele, kuidas meid ümbritsevat maailma hoida ning kaitsta, lisas Chris Holtby.

Laupäeval, laagrisse saabumispäeva õhtul, kogunesid kõik osalejad avalõkkele, kus sümboolselt said kokku laagri temaatikat läbivad viis elementi: tuli, vesi, õhk, maa ja inimene. Laagrilised on jaotatud nelja erinevasse all-laagrisse ja lõkkeõhtul tutvustati end lühikeste ja löövate etteastetega. „Ligi poolttuhandet laagrilist ootab nädala jooksul põnev ja uusi kogemusi pakkuv tegevusprogramm, palju seiklusi ning uusi sõpru nii kodumaalt kui mujalt maailmast“ rääkis laagrijuht Urmo Keskküla.

Seekordne kokkusaamine kannab nime „Maailm algab minust“ ja enamikke laagripäevi sisustavad keskkonnateemasid läbi praktilise tegevuse tutvustavad tegevusväljad. Laagri jooksul leiab rakendust ka Skautide Maailmaorganisatsiooni poolt koostatud keskkonnaprogramm, mille kasutamise loa sai Eesti Skautide Ühing sel aastal.

Näiteks saab rohkem teada erinevatest keskkonnaprobleemidest ja nende võimalikest lahendustest, võimalikest tule tegemise viisidest, taaskasutusest käsitöös. Lisaks on laagris avatud kõrgseiklusrada ning ühel päeval toimub matk. Viiendal laagripäeval on kultuuride päev, mida aitavad läbi viia laagrisse saabunud välismaa skaudid.

Suurlaager on skautide iga nelja aasta tagant toimuv suurüritus, mis toob kokku skaute nii kodumaalt kui mujalt maailmast. Lisaks Eesti skautidele on laagris veel skaute kuuest riigist: Prantsusmaalt, Belgiast, Soomest, Rootsist, Valgevenest ja Kanadast. Laagrist võtavad osa ka Noorte Kotkaste ja Kodutütarde esindused.

Suurlaagri avatseremoonia on täna kl 13 ja külaliste- ning laadapäev kolmapäeval 17. juulil.

Eesti Skautide Ühing, mille liikmeskond küündib 1500 liikmeni, on tänasel päeval üks suurimaid noorteorganisatsioone Eestis. Maailmas on skaute kokku üle 30 miljoni. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles