Skautide suurlaager evakueerus

Merili Nikkolo
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skaudilaagri avamine.
Skaudilaagri avamine. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Täna hommikul kell 9.40 algas skautide suurlaagris Türi vallas Tagametsas evakuatsiooniõppus, mille käigus laagri ligi pooltuhat osalist evakueeriti metsapõlengu eest ohutusse paika.

Järvamaa päästepiirkonna juhataja Janar Kärneri sõnul pole varem tehtud nii suure hulga inimestega evakueerumise õppust Järvamaal.
Evakuatsiooniõppus paneb proovile nii skautide omavahelise koostöö kui ka kohaliku politsei- ja piirivalveameti ning Päästeameti koostöövõimekuse. Kuna laagris viibivad ka kuue välisriigi skaudid, on see lisaväljakutseks evakuatsiooni korraldamisel. Õppuse lõppedes hindavad politsei ja päästeameti esindajad toimunu käiku ja tagasisidet antakse nii suurlaagri juhtkonnale kui evakuatsioonile appi kutsutud politsei- ja piirivalveameti ning päästeameti esindajatele.
Evakuatsiooniõppus on alguseks suurlaagri matkapäevale.


Skautide suurlaager Tagametsas Järvamaal algas 13. juulil ja kestab 20. juulini. Suurlaager on skautide iga nelja aasta tagant toimuv suurüritus, mis toob kokku skaute nii kodumaalt kui mujalt maailmast. Lisaks Eesti skautidele on laagris veel skaute kuuest riigist: Prantsusmaalt, Belgiast, Soomest, Rootsist, Valgevenest ja Kanadast. Laagrist võtavad osa ka Noorte Kotkaste ja Kodutütarde esindused.
Eesti Skautide Ühing, mille liikmeskond küündib 1500 liikmeni, on tänasel päeval üks suurimaid noorteorganisatsioone Eestis. Maailmas on skaute kokku üle 30 miljoni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles