Koduomanikud nõuavad odavamat toasooja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Eesti omanike keskliit soovib, et konkurentsiamet analüüsiks Paide kaugkütte piirhinda, mis siinsete koduomanike meelest on põhjendamatult kõrge.

Eile saatis keskliit konkurentsiametile märgukirja, milles peab eelmise kütteaja algul toasooja  poolteisekordset hinnatõusu põhjendamatuks ja palub ametil sekkuda, sest Paide soojatootja Pogi kasutab ära turgu valitsevat seisundit.
Paide koduomanike liidu esimees Priit Värk peab probleemi allikaks asjaolu, et soojahinna kooskõlastus on antud kohalikele omavalitsustele, kel puudub erialane pädevus. «Kriitiline analüüs puudub, hüppelise hinnatõusu alus on vaid monopoli koostatud hinnataotlus,» selgitas ta.
Värk peab vastuoluliseks ka, et nii kütteõli kui ka hakkepuidu hind on teinud läbi järsu languse, aga samal ajal pole Paides küte odavnenud, vaid ulatub seni kuni 773 kroonini megavatt-tunnist.
Pogi juhataja Rein Rebas väidab, et mitte midagi põhjendamatut hinnatõusus pole, ning peab Paide toasooja teiste linnadega võrreldes odavaks. «Meie hind on niigi madal, kuhu me teda langetame!» imestas ta.

Lähemalt loe neljapäevasest Järva Teatajast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles