Skaudid tõmbasid otsad kokku

Merili Nikkolo
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tagametsas kestab laupäevani skautide suurlaager «Maailm algab minust». Iga nelja aasta tagant aset leidev üritus pöörab seekord tähelepanu keskkonnateadlikkusele.
Tagametsas kestab laupäevani skautide suurlaager «Maailm algab minust». Iga nelja aasta tagant aset leidev üritus pöörab seekord tähelepanu keskkonnateadlikkusele. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Täna lõpeb terve nädala skautide meeli ja vaimu rõõmustanud rahvusvaheline noorte suurlaager «Maailm algab minust» Türi vallas Tagametsas. Kell 10 toimus laagri ametlik lõputseremoonia, mis tõi veel kokku kõik pooltuhat laagrilist enne koduteele asumist.

Suurlaagri juhi Urmo Keskküla sõnul on laagripäevad on olnud päikselised, täis põnevat tegevust, aktiivseid noori ja täiskasvanud vabatahtlikke ning toredaid külalisi. Laagrijuhi arvates saab lugeda seekordset suurlaagrit igati kordaläinuks.
Laager oli seekord keskkonnateemaline ja kandis nime «Maailm algab minust». Enamikke laagripäevi sisustasid keskkonnateemasid läbi paktilise tegevuse tutvustavad tegevusväljad: tuli, vesi, õhk, maa ja inimene nende keskel. Lisaks oli laagris päevane matk, mis algas hommikul evakuatsiooniõppusega.

Kultuuride- ja laadapäeval kolmapäeval käis skautide laagriga tutvumas ligi 200 külalist ja sealhulgas ka suurlaagri patroon Ühendkuningriikide suursaadik Eestis Chris Holtby. Lisaks käisid laagrit külastamas Järva maavanem Tiina Oraste ning Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann ning oma suulised tervitused saatis ka president Toomas Hendrik Ilves.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles