Jäneda ootab talupäevalisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Laura Oks/ Postimees

Jäneda on 1992. aastast alates juulikuu viimasel nädalavahetusel oodanud külla Eestimaa tublisid talupidajaid ja põllumehi, et enne eesootavat koristusaega veidi ühiselt hinge tõmmata ja vanade tuttavatega kohtuda. Oodatud on ka linnarahvas, et veeta mõnusalt kaks sündmusterohket suvepäeva.

Eeloleval nädalavahetusel, 27. ja 28. juulil leiavad aset arvult 22. talupäevad, kus Eestimaa talupidajate keskliit kuulutab avatseremoonial välja ka konkursside «Eesti parim talu 2013» ja «Parim talumetsamajandaja 2013» võitjad.

Korraldajad andsid teada, et talupäevade lahutamatuks osaks on kahtlemata kõnekoda, kus aastate jooksul on ägedaid sõnasõdu maha pidanud riigiametnikud ja põllumehed. Seekord on laupäeval maamajanduse infokeskuse suures saalis kell 14 algava kõnekoja teema uus maaelu arengukava aastateks 2014–2020 ja kuidas see aitab kaasa talude arengule Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles