Juhtkiri: Pori vajab kompromissi

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi lauluväljak pärast «Grillfesti»
Türi lauluväljak pärast «Grillfesti» Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Me kõik soovime, et suvepuhkuse ajal sillerdaks taevas päike ja vihma sajaks siis, kui tuleb tööl käia, või  veelgi parem – ainult öösiti. Möödunud nädalavahetus näitas, et ilmataat meie soovidega eriti ei arvesta, igatahes Järvamaal valas ühel üritusterohkemal õhtul vihma nagu oavarrest.

Nii polegi imestada, et Türi lauluväljak näeb pärast «Grillfesti» välja nagu sigade songermaa, kuhu ilma kummikuteta asja ei ole.
Järva Teataja pole seda meelt, et lauluväljak on üksnes kord aastas tehtava laulupeo tarvis ja teisi üritusi ei tohiks sinna lasta. Vastupidi, mida rohkem üritusi, seda huvitavam on elu. Paratamatult juhtub väliüritustega nii, et paduvihm ja tuhanded jalapaarid ning autod muudavad muru porimülkaks.

Nüüd on tähtis, et lauluväljaku omanik ja ürituse korraldaja leiaksid ühise keele, kuidas kahjud korvata.
Kui Türi vallavalitsus suruks kõik kulud festivali korraldaja kraesse, võib see ilmselt jääda Türil viimaseks «Grillfestiks». Kui aga korraldaja püüab vastutusest kõrvale hiilida, siis vaevalt õnnestub tal järgmiseks aastaks «Grillfesti» tarvis kusagilt platsi rentida. Seega võidaksid mõlemad pooled mõistlikust kompromissist.
Hilisemate sekelduste vältimiseks oleks hea, kui ka see, kes ja kuidas võimalikud pinnasekahjustused korrastab, oleks juba varem lepingus kirjas. Igaks juhuks, sest mine sa ilma tea.

Loodetavasti lõpevad korrastustööd Türi vallavalitsuse ja «Grillfesti» korraldaja vahel nii sõbralikult, et ka järgmisel aastal on sealsamas  paljudele rõõmu pakkunud üritust oodata.
Kolmandat aastat Türil tehtud hea toidu festival «Grillfest» on seni silma paistnud igati toreda ettevõtmisena ja Järva Teatajale meeldiks, kui festival ka järgnevatel aastatel Järvamaal aset leiaks. Praegusel raskel ajal on ju eriti tähtis kodumaist toidukraami propageerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles