Kuumus kiusab omapäi jäänud lapsi

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järvamaa Haigla kiirabil oli möödunud ööpäeva jooksul 18 väljasõitu, erakorralise meditsiini osakonda pöördus 43 inimest.

Järvamaa haigla erakorralise meditsiini osakonna juhataja Katrin Roosma ütles, et tegemist on suvele omaselt veidi suurenenud koormusega."Viimasel ajal on üldse väljasõite ja ka pöördumisi rohkem," nentis ta. Seda, et kuumus väljasõitude hulka oluliselt suurendanud oleks, ta öelda ei julge. "Eks südamehaigetel on ikka veidi raskem seda kuumust taluda ja seetõttu on ka rütmihäireid rohkem," arutles ta. Kuumarabandust õnneks kellelgi diagnoosida pole tulnud.

Hoopis muret tekitavamaks peab ta algklasside ealisi lapsi, kes palava ilmaga omapäi randades on. Roosmaa ütlust mööda on olnud mitu juhtumit, kus haiglasse jäetakse jälgimisele laps, kes on hommikul õue läinud ja õhtul koju tulles kurtnud halba enesetunnet ja oksendanud. "Need lapsed me jätame ikkagi jälgimisele," rõhutas Roosmaa. Sääraseid juhtumeid on tema andmeil üks kuni kaks päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles