ERNA matk täidab Järvamaa punkrite ja dessandiga

Merili Nikkolo
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Eesti skautide ühing

Täna, 9. augusti õhtul algab Eesti Skautide Ühingu poolt korraldatav 14. ERNA matk.
Kahel rajal asuvad võistlema ühtekokku 26 võistkonnas ligi 150 matkalist mitmelt poolt Eestist.

Matkaraja esimene pool koosneb tavapärastest kontrollpunktidest ja mitmeid punkte koondavatest kobarpunktidest, teise poolde jääb aga valikorienteerumine, kus võistlejad saavad ise oma taktika ja kohapeal koostatud plaani alusel orienteerumisrada läbida ning seeläbi oma punktisummat kasvatada ja ka raja kogupikkust reguleerida. Selleaastane matkarada kulgeb Paide, Väätsa, Kõue ja Albu valla piires.
Tegevuspunktides tuleb läbida ja demineerida miiniväli, hõivata vastase juhtimispunkt, luurata vastase dessanti, läbida takistus- ja seiklusrada, pidada paintballi lahingut, lasta liikuvat märklauda, osata anda esmaabi, läbida ekstreemseiklusrada ning palju muud. Proovile pannakse matkaliste oskused keerulistes olukordades meeskonnana hakkama saada. Matka põnevamaks muutmiseks on rajale kaasatud Tallinna kaitseliitlaste näol ka tinglik vastane ehk vastutegevus.

Reede õhtul alustavad Mäost matka pikema ehk Hauka raja võistkonnad, kes peavad finišisse jõudma täpselt 36 tundi pärast oma stardiaega. Teise, Tümleri nime kandva raja võistkonnad lähevad teele laupäeva varahommikul ning nendel on aega matka läbimiseks 24 tundi. Võitjate autasustamine ja matka lõpetamine toimub Kautla memoriaali juures pühapäeval, 11. augustil kell 10.30, kuhu on oodatud nii osalejad ja korraldajad, aga ka kõik teised huvilised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles