Juhtkiri: Vabad päevad panevad mõtlema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa

Kindlasti seisab osa peresid silmitsi küsimusega, mida ees ootavate vabade päevadega ette võtta.

Paljud ettevõtted on töötajatele ka esmaspäeva vabaks andnud, nii on ühtejärge viis vaba päeva, mida võib nimetada lausa ootamatult kätte tulnud väikseks puhkuseks.
Nende päevade väärtust peaks suurendama seegi, et ilmajaam ei luba mitte kõige hullemat ilma, millega me viimasel ajal juba harjunud oleme. Nüüd jääb üksnes pead tööle panna, et vabad päevad märkamatult käest ei kaoks, vaid neist jääks tore mälestus kogu perele.
Loomulikult on kõige lihtsam päevad teleri ees mööda saata, kuid huvitavamaks kujuneb aeg siis, kui teha midagi niisugust, mida olete juba pikka aega tahtnud, aga pole seni viitsinud ette võtta.


Me kõik kurdame, et ei jõua külastada kodust kaugemal elavaid sugulasi ja sõpru. Neil vabadel päevadel võiks ennast käsile võtta ja sõitagi külla inimestele, keda te pole aastaid näinud.
Kui teise Eesti otsa sõit osutub liiga kulukaks, võiksite jalad selga võtta ja matkata kuhugi ligemale. Näiteks oleks üsna huvitav kogemus jaaniöö metsas telgis veeta. Rahast palju rohkem nõuab selline julgustükk lihtsat pealehakkamist.
Järva Teataja kutsub inimesi üles kasutama ka Paide linnavalitsuse väljapakutud võimalust sõita esmaspäeva õhtul  tasuta bussiga Tallinna vaatama, kuidas avatakase Vabadussõja mälestussammas.
See on ajalooline hetk, millest praegused noored saaksid aastakümnete pärast oma lastele ja lastelastele rääkida.

Jaanipäevane lihaküpsetamine on igal eestlasel juba veres, ehk tasuks siingi mõnikord tavasid murda.
Enne kui lähete poodi sisseoste tegema, uurige, mida kõlbab peale liha ja vorsti veel grillile panna.
Kindlasti leiate midagi üllatavat, millega tänavust jaanipäeva eelmistest erilisemaks muuta. Et jagatud rõõm on teadupärast topelt rõõm, kutsuge kindlasti oma lõkkeäärde külalisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles