Järvakad jäid Pitka luurevõistlusel keskmikeks

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann / Postimees

Laupäeval Rummus lõppenud esimesel admiral Pitka luurevõistlusel tuli KL Järva maleva I võistkond kaheksandaks ja II võistkond 11. kohale. Lisainfo.

Militarvõistluse võitis Kõrgema Sõjakooli võistkond Kaitseliidu Pärnumaa maleva I ja Tartu maleva ees. Parima välisvõistkonnana saavutas viienda koha Leedu esindus.

Korraldajate teada lõpetasid võistluse kõik kuue riigi 18 võistkonda, sealhulgas ainsa naiskonnana rajal olnud Naiskodukaitse Tallinna ringkonna naised.

Võistluse ja Kaitseliidu ülema brigaadikindral Kiili sõnul oli ta väga rahul sellega, mida ta mõõduvõtul nägi.

Esimene admiral Pitka luurevõistlus toimus kolmapäevast laupäevani Harjumaal Keila, Padise, Saku ja Saue valla territooriumitel. Luurevõistlusel osalesid neljaliikmelised võistkonnad, kes pidid trassil lahendama erinevaid sõdurioskusi sisaldavaid ülesandeid, hankima teavet tingliku vastase kohta, seejuures liikuma märkamatult, et mitte sattuda vastutegevuse küüsi.

Kaitseliidu korraldatava militaarvõistluse ülem on Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili, Luurevõistlus hakkab igal aastal olemaerinevas Eesti piirkonnas, et vähendada Eesti võistkondade koduväljakueelist. Võistluse peakorraldaja on Kaitseliit, ettevalmistusele ja läbiviimisele on kaasatud nii kaitsevägi, Erna selts, reservohvitseride kogu, laskurliit ja teised organisatsioonid.

Tuleval aastal toimub admiral Pitka luurevõistlus samuti augustikuu esimesel täisnädalal. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles