Järvamaa noorkotkad ja kodutütred avavad võidusammast

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VABADUSSÕJA VÕIDUSAMMAS
VABADUSSÕJA VÕIDUSAMMAS Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna osaleb Tallinnas Vabadussõja võidusamba avamisel koos juhendajatega ligi sada Järvamaa kodutütart ja noorkotkast.

Kodutütarde Järva ringkonna vanem Siiri Sitska selgitas, et 16 poissi ja sama palju tüdrukuid sõidavad Tallinnasse juba peaproovi ajaks, sest nemad osalevad etenduses. «Mida nad seal täpselt teevad, ei tea isegi,» lausus Sitska, kuid tema teada riietatakse noored pikkadesse hõlstidesse.
Teised poisid ja tüdrukud on vormis ja tulevad avamisele paraadmarsiga.

Sitska sõnas, et avamisel osalemine on järvakatele suureks tunnustuseks, sest sellest saavad peavanema valikul osa vaid Järvamaa, Võrumaa ja Tallinna kodutütred ja noorkotkad. «Me pole kunagi alt vedanud ja oleme alati väga korrektselt täitnud endale pandud ülesanded,» põhjendas Sitska.
Avatseremoonia algab täna kell 23 ja lõpeb orienteeruvalt kell 00.15.

Tseremoonia alguses peab kõne Vabariigi President ja toimub oikumeeniline samba pühitsemise tseremoonia, millel osalevad kõikide konfessioonide esindajad.
Seejärel algab ligi tunniajane kontsertetendus, mis põhineb Urmas Sisaski oratooriumil «Pro Patria».
Tseremoonia käigus ühendatakse Vabadussõja võidusamba jalamil kaks võidutuld, mis on varem läidetud Eesti sõjameeste mälestuskirikus Toris ja Jõgevamaal Kassinurme linnuses.
Tseremooniast teeb otseülekande Eesti Televisioon. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles