Jõusaali ostetud masinad võivad olla ohtlikud

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ANDRUS KOPLISTE,  JÄRVA TEATAJA/SCANPIX
ANDRUS KOPLISTE, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX Foto: Andrus Kopliste/JÄRVA TEATAJA/SCANPIX

Paide ujula jõusaali ostetud kaks uut reielihaste treenimismasinat võivad valesti kasutades jätta tervisele tõsiseid tagajärgi

Maribel Fitness treener Neeme Vool tõdes, et kahjuks on ujulasse muretsetud kahe reielihaste treenimismasina ost ere näide äärmisest võhiklikkusest. Need on masinad, mille järele on tohutu nõudlus, sest seal saab istuda, sõbrannaga juttu ajada ja veidi liigutada, kuid nendega on väga lihtne tekitada ülekoormus treenitavas piirkonnas ja selle tagajärjed on karmid,“ sõnas Vool.

Ta selgitas, et reiesiselihaste treenimisel sellisel masinal pingestub selg, ületreenimine kisub põlvekapsli paigast ja võib olla põlvevalu põhjuseks. Liigne pinge ei võimalda kõndimisel/jooksmisel vaagnal vabalt liikuda, mis võib viia vigastusteni kiirel liikumisel või suuna muutmisel ebatasasel pinnasel või libisedes tasakaalu hoides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles