Velotuur jõuab täna Türile

Merili Nikkolo
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Velotuur. Pilt on illustratiivne.
Velotuur. Pilt on illustratiivne. Foto: Reuters / Scanpix

Balti riikide ühist velotuuri sõidetakse tänavu 24. korda, täna läbivad tuurilised Türi valda.

19.-25. augustini toimub Eestis, Soomes, Lätis ja Leedus Balti Keti velotuur. 1989. aasta 23. augustil toimunud Balti keti sündmuste tähistamiseks ja meenutamiseks sõidetav velotuur jõuab Eestimaa pinnale 20. augustil, mil sõidetakse velotuuri teine etapp Tallinnast Viljandisse. Taasiseseisvumispäeval antakse kell 12 start pidulikult Toompea lossi eest, kust edasi viib tee läbi Saku, Rapla ja Türi Viljandisse. Raplas ja Türil on vahefinišid, kus jagatakse preemiasekundeid ning on võimalik koguda punkte aktiivseima ratturi arvestuses. Rapla vahefiniš on Kultuurikeskuse ees aadressil Tallinna mnt 17. Võistlejad sõidavad vahefiniši kaare alt läbi poole kahe paiku. Türi vahefiniš on Türi Rattapoe ees aadressil Paide 8. Ratturid jõuavad vahefinišisse orienteeruvalt kella kolme ajal.

Esimest korda 1955. aastal korraldatud velotuuri traditsioon katkes Nõukogude Liidu lagunemise järel. 2011. aastal traditsioon taaselustus ning velotuuri sõidetakse tänavu kolmandat järjestikust aastat. Balti Keti velotuur (ka Baltic Chain Tour) kuulub Rahvusvahelise Jalgrattaliidu 2. kategooria velotuuride hulka ning tegemist on tänavu Põhjamaade pikima velotuuriga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles