Suvetööd aitavad leida tutvused ja usinus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülehomme on Eduard Väli selle suve esimene tööpäev. Teist aastat töötab ta Järva Teedes, kus tal tuleb ühe ülesandena paigaldada liiklusmärke.
Ülehomme on Eduard Väli selle suve esimene tööpäev. Teist aastat töötab ta Järva Teedes, kus tal tuleb ühe ülesandena paigaldada liiklusmärke. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Suvetööd leida pole lihtne, tihti aitavad hädast välja vanemad ja tuttavad. End juba eelmisel suvel heast küljest näidanud noorele pakutakse tööd juba varakult.

Paide gümnaasiumi lõpetanud Eduard Väli töötab teist suve Järva Teedes teetöölisena. Ta parandab teedel auke ja on paigaldanud ka liiklusmärke.

Varem on Eduard töötanud ehitusel ja metallitöökojas. Võimalust veeta suve Järva Teedes pakkus tuttav. «Teadis, et olen tubli ja töökas,» põhjendas ta. «Ma pole kunagi jõudnud ise tööd otsima hakata, sest tuttavad tulevad ametit pakkuma veel enne suve algust.»
Eduard sõnas, et kunagi pole põhjust mingit tööd vihata, sest ka ebameeldiva ja raske tegevuse juures leiab alati midagi head.


Üldjoontes meeldib Eduardile suvel tööl käia, sest palju parem on ise teenida, kui emalt raha küsida.
Ka õpib Eduardi meelest nii paremini raha väärtust tundma, omateenitud raha ju niisama lihtsalt maha ei larista. «Olen liialt püsimatu, et kogu suve tegutsemata olla,» lisas ta.

Eduardi hinnangul on noortel tõesti raske tööd leida, sest isegi vanemaid, kogemustega inimesi koondatakse. Noorte häda on kindlasti, et nad ei nõustu kõiki töid tegema või ei taha tööandjad neile tööd anda.


Jarmo Oidermaa lõpetas Paide gümnaasiumi XI humanitaarklassi ja alustab sügisel  abituriendielu.
Hoolimata tulevasest pingelisest kooliaastast, otsustas ta suvel kuuks ajaks  tööle minna põhjendusega, et vähemalt ei pea kodus igavlema, lisaks saab taskuraha teenida.

Jarmo töötab samuti Järva Teedes, mis on poisile suveks igati sobilik ja vaheldusrikas tööots. «Varem olen töötanud teetöö juures tee-ehituse ja liikluskorraldus järelevalvajana, mis on siiamaani olnud üks meeldivamaid,» lausus ta. «Sellegipoolest ma end tulevikus selle alaga ei seo.»

Kärt Päll on viimastel suvevaheaegadel alati teatud aja tööl käinud, näiteks teeninud raha kogu suve Vembu-Tembumaal.

Tänavu suvel proovib Kärt toime tulla Paide postkontoris, kus katsetab postiljoniametit. Töö seisneb selles, et hommikuti tuleb laiali jagada ajalehed, ajakirjad, kirjad.
Kärt väidab, et ega see just kõige meeldivam ole, aga et ema soovitas postkontori palgale minna, otsustas Kärt pakkumise vastu võtta. Teadupärast pole praegusajal töökohta just kerge leida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles