Looduses liikujad kipuvad reegleid eirama

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõke. Pilt on illustratiivne.
Lõke. Pilt on illustratiivne. Foto: Taavi Kottise / Scanpix

Suvised kontrollkäigud on näidanud, et paljud puhkajad ja kalastajad ei pea keskkonnakaitse nõuetest kinni: jätkuvalt kiputakse sõitma, telkima ja lõket tegema selleks mitte ettenähtud kohtades.

Möödunud nädala lõpus tegid keskkonnainspektsiooni töötajad koos Keskkonnaameti ja Veeteede Ametiga läbi kontrollreidi Alam-Pedja looduskaitsealal ning avastasid seal mitu rikkumist.

Keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõuniku Leili Tuule sõnul on vales kohas sõitmise, telkimise ja lõkke tegemisega on probleeme ka teistes maakondades. "Rikkumiste sisu on sageli sarnane: autoga üritatakse otse veekogu äärde sõita, sõiduk pargitakse rannaliivale või metsa alla, telgitakse ja tehakse lõket selleks mitte ettenähtud kohas. Privaatsema telkimiskoha otsingul sõidetakse teinekord ka edasisõitu keelavast märgist mööda," loetles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles