Türi kunstniku loomingut näeb pealinnas

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tiitsmaa hoiab käes kunstiteost, millel oleva noa leidis ta metsast puutüvesse lööduna. Teose põhi on tavaline kirjutuslaua sahtel.
Margus Tiitsmaa hoiab käes kunstiteost, millel oleva noa leidis ta metsast puutüvesse lööduna. Teose põhi on tavaline kirjutuslaua sahtel. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kuni 14. septembrini on Tallinnas Tam galeriis avatud türilase Margus Tiitsma (kunstnikunimega Sorge) ja Jasper Zoova argiemotsioone ja rattateemat väljendav ühisnäitus "Iseenda saba neelav Kuningmadu".

Kaht kunstnikku ühendab väga kirev ja mitmekülgne kunstnikutee, mingil määral ka mõtteviis, mis keeldub allumast traditsioonilistele kunstistrateegiatele.

Näitus "Iseenda saba neelav Kuningmadu" sai teoks mõlema mehe soovist tuua publikuni läbi kunsti oma igapäeva emotsioonid, elu oma pidevas liikumises ja mitmekesisuses. Iga päev on kunstniku jaoks erinev ja sisaldab uusi võimalusi, mida nad kas kasutavad või jätavad kasutamata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles