Koolisööklatel soovitatakse valmistada hõimurahvaste roogi

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odra-kohupiimakarask suitsujuustuvahuga.
Odra-kohupiimakarask suitsujuustuvahuga. Foto: Erlis Schönberg

Oktoobrikuus kutsuvad kultuuripärandi aasta toimkond ja MTÜ Fenno-Ugria Asutus Eesti koole üles uurima ja proovima meie hõimurahvaste kireva köögi retsepte.

Igal aastal tähistatakse Eestis oktoobri kolmandal laupäeval riikliku tähtpäevana hõimupäeva, et väärtustada soome-ugri rahvaste kultuuri. Kultuuripärandi aastal on hõimupäev 19. oktoobril, ent kuna sündmusi jätkub pea kõigisse oktoobripäevadesse, siis on tegu hõimukuuga.

Projektiga "Hõimupäev koolisööklas" on oodatud liituma kõik Eesti koolid – nii väikesed kui ka suured, nii maal kui ka linnas. Osaleda on võimalik lastel, lapsevanematel, õpetajatel, koolikokkadel ja toitlustusfirmadel.

Korraldajad kutsuvad koole, koolikokkasid ja toitlustusettevõtteid üles pakkuma koolisööklas soome-ugri menüüd. Samuti võiksid õpilased koos õpetajatega valmistada soome-ugri toite tööõpetuse või kokanduse tundides. Hõimurahvaste toitude valmistamise õpetused saavad kõigile huvilistele kättesaadavaks videotena  Finno-Ugric Tastes Youtube'i kanalis, lisaks  toimuvad teabepäevad projektiga liitunud koolide kokkadele ja õpetajatele:

12. september Tartu, Maitseelamuse Koda; 17. september  Väimela, Võrumaa Kutsehariduskeskus;
19. september Pärnu, Pärnumaa Kutsehariduskeskus; 27. september - Tallinn, Rahvaülikool.

Koolitustele registreerumiseks palutakse koolidel huvist teada anda 10. septembriks aadressil finnougrictastes@gmail.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles