Essee hilinemist vabandab surm või haigus

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Essexi ülikoolilinnak (pildil) on Liisi Vahtramäe sõnul nagu väike küla või linn, kus on kõik vajalik elamiseks ja õppimiseks olemas. Õppetöö on pingeline, kuid aega jagub ka pidudeks. Iga õppeaasta lõpus on suveball, kus on lõbustuspark ja kuulsad esinejad. Teisel pildil ongi Liisi (paremalt teine) koos sõbrannadega ballil.
Fotod erakogu
Essexi ülikoolilinnak (pildil) on Liisi Vahtramäe sõnul nagu väike küla või linn, kus on kõik vajalik elamiseks ja õppimiseks olemas. Õppetöö on pingeline, kuid aega jagub ka pidudeks. Iga õppeaasta lõpus on suveball, kus on lõbustuspark ja kuulsad esinejad. Teisel pildil ongi Liisi (paremalt teine) koos sõbrannadega ballil. Fotod erakogu Foto: Erakogu

Eelmisel nädalal tegi Paidest pärit Liisi Vahtramäe Hispaanias vahetusüliõpilasena viimase eksami. Nüüd on jäänud aasta Inglismaal asuva Essexi ülikooli lõpuaktuseni, kus talle tõenäoliselt ulatatakse

cum laude

diplom.

Järva Teataja ei kirjuta Liisist esimest korda. Kolm aastat tagasi õhkas leheloos äsja Lõuna-Aarikat Vabariigist koju saabunud 19aastane tüdruk, et ta lihtsalt armastab seda maad, tahaks sinna jalamaid tagasi ja sooviks kunagi sealt adopteerida kaks last. Aafrikast koju jõudes oli Liisil peas kindel plaan: esmalt kaks aastat Inglismaal ülikoolis ja siis üks aasta vahetusüliõpilasena Hispaanias. Täpselt nii on läinudki.
Liisi võeti vastu kõigisse kuude ülikooli, kuhu ta proovis sisse saada. Lõpuks otsustas ta Essexi kasuks, kus ta õpib politoloogiat koos hispaania ja prantsuse keelega.

Tudengitelt nõutakse palju. Näiteks tuleb iga nädal lugeda seminariks 500 lehekülge. Kodutöö mõneminutiline hilinemine võib kaasa tuua aga null punkti. «See on su enda süü ja seda tulemust on väga raske vaidlustada,» lausus Liisi. «Siis sul peab tõesti olema kellegi surmatunnistus või arstitõend.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles