Eesti talule pühendati mark

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Eesti XVIII talupäevade avapäeval, 25. juulil tuleb kasutusse Järvamaa talumetsaomanike organisatsiooni Ambla metsaühistu tellitud ja Eesti talule pühendatud 5.50-kroonine postmark «Eesti Talu».

Ambla metsaühistu juhatuse esimees Toomas Lemming selgitas, et kunstnik Anni Mägeri kujundatud margil on kujutatud Eesti talumaastikku koos rehielamuga, mida ümbritsevad seitse kaheksakanda.

Lemming lausus, et selleks, et mark kannaks endas kõige paremini Eesti talu kohta käivat sõnumit, on sellel kujutatud meie maa-arhitektuuripärandi algupäraseimat osa, eestlaste põlist elu- ja majandushoonet - rehielamut. «Rehemaja, kus ühe katuse alla oli koondatud elamine, viljakuivatamine ja -peksmine, on ainulaadne arhitektuurinähtus, mille umbkaudne vanus on tuhat aastat,» lausus ta. «Rehemaja oli meie loodustingimustele ja talumajanduse vajadustele erakordselt hästi kohandatud elu- ja tootmishoone ning ta on muutunud ajapikku oluliseks märgiks eesti rahvuskultuuris.»

Lemming ütles, et Ambla metsaühistu palub kõigil taluliitudel, talu- ja külaseltsidel, Kodukandi organisatsioonidel ning teistel talunike ja maarahva ühendustel ning talunikel esitada markide tellimused hiljemalt 23. juuliks ühistule (e-post: toomas.lemming@mail.ee või post: Roosna küla, 73508 Ambla vald, Järvamaa. Tel. 56665252/3820483). «Siis saaksime tellijatele Jäneda Talupäevade ajal margid kätte anda,» märkis Lemming. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles