Vanad kivid jõuavad peagi Paide tänavatele tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Et Paide keskväljakut ja selle lähiümbrust uuendada, läheb vaja ligi 10 000 ruutmeetrit kivisillutist, millest üks kolmandik on sõna otseses mõttes maast leitud.

Sel nädalal koorisid Paides uusi trasse paigaldavad töömehed üles riba Laia tänava asfaldist, mille alt tuli taas välja vana munakivisillutis (pildil).

Paide abilinnapea Kaido Ivask lausus, et sellist tahutud raudkivisillutist, mille ühe külje on meie esivanemad neil kividel kõndides ja sõites siledaks kulutanud, on nad leidnud ka keskväljakul, Pärnu ja Tallinna tänaval kaevetöid tehes ja Mündi silla juurest, kui seda uuendati.

Kivid võeti hoolega üles ja talletatakse ühe ettevõtte platsil liiva sees, et neile uus elu anda.
Nimelt nõuab Paide keskväljaku uuendamise kavand kokku ligi 10 000 ruutmeetrit kivisillutist. Munakivisillutise saab Rüütli tänav täies ulatuses, Pikk tänav Rüütli tänavast ülespoole, Vee tänava lõik Rüütli ja keskväljaku vahel ja Tallinna tänav Posti tänavalt alates ning kirikutagune parkimisplats.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles