Skaudid ja gaidid uurisid laagris taevatähti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tagametsa laagris on külalisrühmana ka noorkotkad ja kodutütred üle Eesti. Järvamaalt on juhendaja Siiri Sitskaga kaasas Külli Varblane ja Birgit Sitska. Laupäeval hakkas rühm ehitama varjualust, pildil tassib palki Oliver Kuks (esiplaanil) Tallinnast.
Tagametsa laagris on külalisrühmana ka noorkotkad ja kodutütred üle Eesti. Järvamaalt on juhendaja Siiri Sitskaga kaasas Külli Varblane ja Birgit Sitska. Laupäeval hakkas rühm ehitama varjualust, pildil tassib palki Oliver Kuks (esiplaanil) Tallinnast. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Täna lõpeb Järvamaal Tagametsas skautide ja gaidide suurlaager „Tähemets", kus kaheksa päeva jooksul telkis 800 gaidi ja skauti Eestist, Euroopa riikidest ja kaugemalt.

Suurlaagri teemaks oli täheteadus, mis haakub rahvusvahelise astronoomia aastaga. Astronoomiaga seotud tegevusena said laagrilised öösiti koos Tõravere observaatoriumi asjatundjatega uurida teleskoobiga tähistaevast.

Laager avati nädal tagasi laupäeval piduliku kogunemisega. Oma tervituses skautidele ja gaididele ütles Eesti Vabariigi president, skaut Toomas-Hendrik Ilves, et skautlaagris omandatud praktilised oskused meenuvad talle alati kõige vajalikumal hetkel, kui tuleb mõnda asja oma kätega teha või parandada.
Kolmapäeval kell kaks avati skautide ja gaidide püsilaagris Tagametsas pidulikult skautluse looja Lord Baden-Powelli pronksi valatud „jalajälg".

Laagris oli avatud Elav Raamatukogu, kust saab laenutada rääkivaid raamatuid
- inimesi, kes räägivad oma kogemustest ja elust. Üle 15aastased skaudid ja gaidid osalesid 24-tunni matkal, kus ööpäeva jooksul läbiti 140 km jalgsi, kanuudega, ratastel ja orienteerudes.

Urmas Lattikase ja Madis Trossi poolt suurlaagri jaoks uuendatud muusikali „Tähtede poole" etendati avalõkkel, külalistepäeva õhtul toimunud Suurlõkkel ja lõpuõhtul. Lisaks toimusid suurlaagris kogu laagrit hõlmavad lõkkeõhtud, näitus „20 aastat gaidluse ja skautluse taastamisest Eestis", Tähevälja laat ja spordivõistlused.

Eesti Gaidide Liit enam kui 600 liikmega ja Eesti Skautide Ühing üle 1200 liikmega on ühed Eesti suuremad noorteorganisatsioonid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles