Jaan Kundla annab täna kohtus aru

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Kroon ja Jaan Kundla kohtus.
Kalle Kroon ja Jaan Kundla kohtus. Foto: Tiit Reinberg

Täna hakkab kohus taas arutama Kalle Krooni kaebust, kus ta süüdistab riigikogu liiget Jaan Kundlat enda tüssamises. Krooni kaebused tulevad Paide kohtumajas täna arutlusele koguni kahel istungil.


Kell kümme algab kohtuistung, kus arutatakse Kalle Krooni hagi Jaan Kundla vastu võla ja viivise nõudes.
Kell 13 algaval kohtuistungil arutatakse Kalle Krooni hagi Jaan Kundla vastu lepingu tühistamiseks ja mööbli tagastamiseks.
Kroon on varem Järva Teatajale selgitanud, et süüdistab Kundlat selles, et too tegi 2006. aastal politseile avalduse, justkui oleks ta üritanud teda lüüa. Süüdistuse nõustus Kundla tagasi võtma üksnes juhul, kui Kroon müüb talle oma neljatoalise korteri 200 000 krooniga.
Kroon nõustus sellega, kuid tahab nüüd tagantjärele korteri eest õiget turuhinda saada. Krooni väitel on Kundlal sellest niigi napist summast veel 40 000 krooni maksmata. Samuti ei saa ta kätte oma mööblit, mis pärast korteri müüki sinna maha jäi.

Krooni kaebus tuli kohtus arutlusele juba pool aastat tagasi, kuid pärast poolteist tundi kestnud eelistungit leidsid kohus ja nii Kundla kui Kroon, et hagi asjaolud ei ole selged.
Pärnu maakohtu Paide kohtumaja kohtunik Sirje Lahesood ajas toona segadusse, et Kroon oli kohtumajja saatnud viimastel suure hulga pabereid, mille seos antud hagiga jäi arusaamatuks.
Kroon nõustus kohtunikuga ja tunnistas, et temalgi on asjad segaseks läinud.
Jaan Kundla on Krooni süüdistusi naeruväärseteks nimetanud ja kinnitas Järva Teatajale, et ostis neljatoalise korteri tõesti 200 000 krooniga, kuid mingit ähvardust sellega ei kaasnenud.

Ka Kundla ütles pärast eelistungit, et ega ta päris täpselt enam aru saanudki, mida Kroon talle süüks paneb.
2006. aasta sügisel 200 000 krooniga Kalle Kroonilt ostetud neljatoaline korter on odavast hinnast hoolimata Kundlale varemgi sekeldusi ja halba kuulust toonud.
Möödunud aasta algul oli Kundla hädas korterisse elama võetud üürilistega. Üürilistest lahtisaamiseks keeras ta toona korteris vee kinni, lasi elektri välja võtta ja nimetas oma võlgnikust üürilisi värdjateks. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles