Maavalitsus peab hakkama ametnikke koondama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud nädalal kinkisid kolleegid ametist priiks saanud maavanem Üllar Vahtramäele kinga, sest mees sai oma kohalt «kinga», nüüd peavad  ametnikud ka ise valmis olema selleks, et lähiajal võidakse neile koondamisteade kätte anda.
Möödunud nädalal kinkisid kolleegid ametist priiks saanud maavanem Üllar Vahtramäele kinga, sest mees sai oma kohalt «kinga», nüüd peavad ametnikud ka ise valmis olema selleks, et lähiajal võidakse neile koondamisteade kätte anda. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Regionaalministri soov vähendada järgmisel aastal Järva maavalitsuse eelarvet üheksa protsenti võib kaasa tuua niigi viie aastaga pooltest töötajatest loobunud maavalitsuses uue ametnike koondamise.


Eelmisel reedel viimast päeva ametis olnud Järva maavanem Üllar Vahtramäe tunnistas, et paar päeva enne töölt lahkumist sai ta regionaalministrilt kirja teatega, et maavalitsuse eelarve väheneb järgmisel aastal üheksa protsenti.

Vahtramäe on poliitikutelt kuulnud, et aasta lõpul tuleb riigisektoril kulusid kärpida 3,4 protsenti, mis tähendab ka maavalitsusele järjekordset kärbet. «Arutasime maasekretäriga läbi, mis variandid võiksid olla,» lausus ta. «See kärbe eeldab viie või kuue inimese koondamist, kuid koondamisraha ka enam ei ole.»

Vahtramäe meelest saab osa maavalitsuse ametnikke  koondamisteate kätte  veel sel aastal.

Alates eilsest maavanema kohuseid täitev maasekretär Virve Toode ütles, et eelarveküsimuse lahendamisel ei saa ootama jääda, kuni uus maavanem ametisse nimetatakse, kuid praegu pole siiski veel selge, mis edasi saama hakkab. «Pole välistatud, et inimesi koondatakse,» märkis ta.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles