Paide ümbruse jõgedesse lisandus 10 000 forellimaimu

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alo Aasma

Paide linnavalitsus eraldas teisipäevasel istungil 20 000 krooni, et muretseda linna piirkonna jõgedesse forellimaime.

Abilinnapea Kaido Ivask ütles, et linnavalitsus on viimastel aastatel püüdnud koos Paide kalastussõprade ja Järvamaa kalastajate klubiga parandada Paide piirkonna forellijõgede ja tehisjärve kalavarude olukorda. «Nüüd on kolm aastat ühistööd tehtud ja esimesi vilju peaks kalameeste väitel juba maitsta saama,» lausus ta. «Tänavu lasime Pärnu, Esna, Prandi ja Vodja forellijõkke üle 10 000 forellimaimu.»

Järvamaa kalastajate klubi liige Meelis Murumets täpsustas, et forellide kudemispaikade läheduses vette lastud forellimaimud olid 3-5 sentimeetri pikkused ning peaksid kudemisvõimelised olema kolme aasta pärast. «Paide piirkonna jõed on Eesti parimad forellijõed,» märkis ta.

Murumets lisas, et forellimaimud peaksid suureks kasvades oma kudemispaika tagasi tulema, mitte piirkonna jõgedest kaugele ujuma. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles