Metallmööbli tootja Jalax väljub kriisist tugevamana

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalaxi tegevdirektor Laur Lubja (vasakul) ja kvaliteedijuht Priit Rask
Jalaxi tegevdirektor Laur Lubja (vasakul) ja kvaliteedijuht Priit Rask Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Metallkomponente ja -mööblit valmistav Jalax on languse peatanud, tootearenduse ja innovatiiv­susega uude valdkonda sisenenud ja kahekordistab augustis aasta esimeste kuude käibe.

Jalaxi tegevdirektor Laur Lubja meenutab paari aasta taguseid aegu, kus tehase töötajad olid kiiresti kasvava töömahu tõttu stressis, ja tunnistab, et praegu on ettevõte ringiga samas kohas tagasi.
Kui aasta esimesel viiel kuul oli Jalaxi kuukäibeks 3,5 miljonit krooni, siis augusti käive peaks tulema juba seitsmemiljoniline. «Seda muret enam pole, et mis inimesed küll järgmisel nädalal tegema hakkavad, nüüd on tööd nii palju, et on raske kõiki tellimusi täita,» ütles Lubja.

Poole aasta jooksul koondatud töötajate asemele värbab Jalax nüüd uusi, oma töö on pärast lühikest puhkust tagasi saanud ka mõni nelja kuu palga suuruse koondamistasuga lahkunud tööline.

TEAVE
AS Jalax on 1993. aastal asutatud Eesti ettevõte. Metallmööbli valmistamisega alustanud Jalax teeb allhanketöid ka teistele mööbli- ja meditsiinitehnika tootjatele.
Tänavu moodustab eksport Jalaxi käibest ligi 70%.
2007. aasta kogukäive oli 101 miljonit krooni;
2008. aasta kogukäive oli 73 miljonit krooni;
2009. aasta käibeprognoos on 55–60 miljonit krooni. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles