Vallitorni ehitustööd maksavad kaheksa miljonit krooni

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Linnavalitsuse väljakuulutatud riigihankel Paide vallitorni ehitustööde teostamiseks tegi soodsaima pakkumuse OÜ Tafrix, kes pakkus ehitustööde maksumuseks 8,4 miljonit krooni.

Kokku esitas riigihankel oma pakkumuse, mis jäid 8,4 ja 9,9 miljoni krooni vahele, kaheksa ehitusettevõtet nii Järvamaalt kui ka Tallinnast ja Tartust.
Abilinnapea Kaido Ivaski sõnul on Paide linnale hea uudis on see, et ehitushinnad on võrreldes taotluseelarvega ligi kolmandiku võrra langenud.
Vallitorni ehitustööde käigus rekonstrueeritakse täies ulatuses vallitorni, vee- , kanalisatsiooni- ning elektrisüsteemid ning paigaldatakse automaatne tulekustutussüsteem sprinklervõrgustiku näol. Samuti tehakse ehituslikud ettevalmistustööd ekspositsioonide paigaldamiseks ning muudetakse torni sisepinnadtolmuvabaks.

Ivaski sõnul ehitatakse vallitorni uus küttesüsteem üles õhk-soojuspumpadele, mis võimaldab tulevikus märgatavalt kokku hoida ka küttekulusid. «Üks keerulisemaid töid on kindlasti liftisahti sisselõikamine läbi vallitorni üheksa korruse,» selgitas Ivask. «Lift mahutab korraga 15liikmelise külastajategrupi ning võimaldab ajamasinana rännata läbi torni erinevate korruste, kus on interaktiivsete eksponaatidega ilmestatu erinevaid ajajärgud alates muinasjast kuni 21. sajandini.»

Vallitorni ajakeskuseks ümberkujundamise raames on lepingud sõlmitud juba ka sisekujundusekspositsioonide ning interaktiivsete eksponaatide valmistamiseks, mis hakkavad erinevad ajastuid ilmestama kõigil tulevase ajakeskuse korrustel.
Lisaks vallitorni üheksa korruse renoveerimisele, kuhu tulevad muinasaega, orduaega, kuningate aega, tsaaride aega, Eesti aega, okupatsioonide aega, taasiseseisvumise ning Euroopa liidu ajastut kujutavad ekspositsioonid, korrastatakse ka Paide vallimägi koos laululavaga, rajatakse kõnniteed, uus valgustus, parkla ning laste mänguväljakud.

Projekti planeeritud kogumaksumus on 42 650 000 kroonini, millest Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse «Piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmi» kaudu Euroopa Regionaalarengu Fondist eraldatud toetussumma on 36 252 500 krooni, Paide linna omaosalus projektis on ligi 6,4 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles