Täpne ammulaskmine algab peast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhis Euroopa meistrivõistlustel aitavad Jüri Kadastiku lastud täpsed ammunooled Eesti meeskonna veteranide arvestuses kuldmedalile.
Tšehhis Euroopa meistrivõistlustel aitavad Jüri Kadastiku lastud täpsed ammunooled Eesti meeskonna veteranide arvestuses kuldmedalile. Foto: Erakogu

Ligi 30 aastat ammulaskmisega tegelenud Türi mees Jüri Kadastik naasis läinud nädalavahetusel Tšehhis Otrokovices olnud Euroopa ammulaske-meistrivõistluselt kuldmedaliga.

Euroopa meistrivõistlustel oli eraldi arvestus juunioridele, kadettidele, naistele, meestele ja veteranidele, võisteldi nii individuaalselt kui ka meeskondlikult, lisaks invasportlased.

Eesti veteranide meeskond, kuhu kuulusid lisaks Jüri Kadastikule veel Inno Kiilaspea Viljandist ja Aleksander Karama Tallinnast, jättis selja taha Tšehhi ja Venemaa kolmiku. Aleksander Karama jäi individuaalselt hõbedale.
Jüri Kadastik jõudis ammulaskmise juurde olümpiaaastal 1980 Türi metsakombinaadis töötades. «Seal oli selline mees nagu Ants Kitsingi, kuldsete kätega, ehitas ise ambe. Tema ümber kogunes Türil tosin laskjat,» meenutab ta. «Olin 16 aastat bussijuht ja trenni teha oli aega: viisin hommikul mehed metsa tööle, siis kohe staadionile harjutama. Nüüd on Eestis paarkümmend harrastajat, põhikeskused Viljandi ja Häädemeeste. Järvamaal olen praegu üksinda.»

Medaleid on Kadastikul ette näidata üksjagu. Vene ajal küll tihti väljapoole Eestit võistlema ei sattunud, aga teine Türi mees, Ülo Toome, tuli toona isegi NSV Liidu meistriks. («Lätis, Soomes ja Saksamaal siiski käisin,» täpsustab ta.)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles