Säreveres seisti Balti ketti meenutades kätest kinni

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Täna tähistati Säreveres mälestuskivi juures Balti keti 20. aastapäeva, kus osales ka riigikogu saadikute Balti Assamblee delegatsioon koos Leedu ja Läti kolleegidega.

Süüdati Balti ühtsuse tuli, kõnelesid Trivimi Velliste, Üllar Vahtramäe, Theo Aasa ja Toomas Marrandi. Üheskoos lauldi laulu «Ärgake Baltimaad, Atmostas Baltija, Bunda jau Baltija». Selle ajal võtsid inimesed üksteisel kätest kinni ning moodustasid mõnekümnemeetrise Balti keti.

Kõnede pidamise ajal mürisesid mälestuskivist mööda Eesti, Läti ja Leedu mootorratturid, kes täna hommikul alustasid Tallinnast ühissõitu Lätti, et nii tähistada 20 aasta möödumist Balti ketist.

Säreveres toimunud tseremoonial andis Balti Assamblee asepresident Trivimi Velliste Jaak Salmarile tänumedali 20 aastat tagasi toimunud Balti keti kohapealse organiseerimise eest. Jaak Salmar oli üks neist, kes allkirjastas dokumendi, millega otsustati Balti kett korraldada. Balti Assamblee medali saavad kokku 21 inimest.

Veel tunnustas Balti Assamblee Säreveres tänukirjaga Kalju Arpot, Paul Biene, Kaido Kaske, Villem Kelgot, Erik Ratnikut ja Arvo Sarapuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles