Tervete loomade elu lõpeb tee ääres

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augusti alguses leidis Järva Teataja fotograaf Roosna-Alliku vallas maantee kraavis lebava toonekure, kes sai tõenäoliselt surmava löögi Pärnu-Rakvere maanteel liikunud sõiduautolt.
Augusti alguses leidis Järva Teataja fotograaf Roosna-Alliku vallas maantee kraavis lebava toonekure, kes sai tõenäoliselt surmava löögi Pärnu-Rakvere maanteel liikunud sõiduautolt. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Marutaudivastane ennetustöö on vilja kandnud ja loomade asurkond on kasvamas, kuid seda enam hukkub loomi liiklusõnnetuste tagajärjel, avaldavad jahimehed ja liiklusohutus­­spetsialistid muret.

Nädala algul kurtis üks naisterahvas Järva Teatajale, et leidis rattasõidul Paide–Türi teelt Männaru kurvi lähedusest orava korjuse, loom oli hukkunud autolt saadud tugeva löögi tõttu. «Arvasin algul, et ta on veel elus, sest tundus, nagu ta liigutaks oma saba,» lausus naine.

Naise hinnangul on metsa vahel kiirusega 120 km/h kihutavad autojuhid hoolimatud ja ohuks mitte ainult oravatele, vaid ka kitsedele ja inimestelegi. «Teen ettepaneku Paide–Türi tee metsavahelisel lõigul sõidukiirust piirata 50 kilomeetrini tunnis, siis oleks aega ka teel ette jooksvale loomale reageerida,» lausus ta.

Jahimees Mati Hõbemägi ütles, et on tänavu kitsekorjuseid tee äärest korjama pidanud kümmekond, viimaste aastate kogemus näitab, et aasta lõpuks võib hukkunud sõraliste hulk küündida mitmekümneni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles