Küttepuud ei võta hinnalangusest osa

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Egert Kamenik

Osaühingu Algaveod Paide küttelaost on osta kuivi kase- ja lepahalge. Laohoidja Mati Kuriku teada pole küttepuu hind kolme viimase aasta jooksul peaaegu üldse muutunud.

Kõige paremini lähevad Paides kaubaks 30 sentimeetri pikkused kaminapuud, mis on pakitud 40liitristesse kottidesse. Kott kasehalge maksab 38 ja lepahalge 28 krooni.


Kuriku ütlust mööda on võimalik tellida ka 50 sentimeetri pikkuseid kuivi halupuid, siis tuleb autokastitäie ehk kahe kuupmeetri kasepuu eest välja käia 1300 ja lepapuu eest 1150 krooni.


Kurik kiidab rohkem hoopis turbabriketti. «Sellel on kõrge kütteväärtus, põleb kaua ja annab pikalt sooja,» põhjendas ta.


Kuriku tähelepanekut mööda on turbabriketi peatarbijad ahjuküttega eramute omanikud. Tootsi turbabriketti on osta 11kilostes pakkides hinnaga 25 krooni pakk. Üks alusetäis ehk 990 kilo maksab 2100 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles