Töörõivaste õmblejail napib tellimusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnela Tigavas (ees) ja Lea Kaev on pärast mitut töötuna veedetud kuud oma endisele töökohale tagasi saanud, aga töörõivaste asemel tuleb neil nüüd õmmelda allergikute voodipesukatteid.
Õnnela Tigavas (ees) ja Lea Kaev on pärast mitut töötuna veedetud kuud oma endisele töökohale tagasi saanud, aga töörõivaste asemel tuleb neil nüüd õmmelda allergikute voodipesukatteid. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Majanduslangus, eriti ehitusturu kokkukuivamine, on jätnud kuivale ka töörõivaste õmblejad, nõudluse kasvu pole õmblusettevõtete juhtide hinnangul veel kuskilt paista.

Türil Vabriku puiesteel tegutsev osaühing NP Õmblus toodab töörõivaid soomlastele. Ettevõtte juhataja Niina Põldma ütles, et kriis algas eelmise aasta augustis, pärast puhkustelt naasmist. «Toodangu maht on poole jagu kahanenud, paar inimest oleme pidanud ka koondama,» sõnas ta.

Töörõivaste arvel teisi tooteid pole ettevõte tegema hakanud. «Nii nagu meie tellija Soomest tellib, nii teeme,» lisas Põldma.
Uusi turge leida on Põldma hinnangul raske. «Eestisse ei saa üldse teha, siin tahab mõni ettevõte kolm kuni viis  keevitaja ülikonda, aga materjalid on kallid ja nii väikest kogust kasumlikult toota pole võimalik,» selgitas ta.

Praegu on NP Õmblusel tööd rohkem, aga Põldma ütlust mööda on nõudluse kasv vaid lühiajaline.  «Momendil on meil parem, sest juuli oli puhkuste kuu ja nüüd, augustis, tulid tellimused sisse, ka kangast on hakanud jälle liikuma pärast tekstiilitootja Finlaysoni pankrotist tingitud pausi,» selgitas ta.

Aasta lõpuks ennustab Põldma jälle madalseisu. «Olen 20 aastat selles äris olnud ja tean täpselt, et detsembrist veebruarini on väga raske, nii on alati olnud,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles