Homsest vaktsineeritakse metsloomi Järva maakonnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsiinipala tuleb jätta puutumatult leidmiskohta.
Vaktsiinipala tuleb jätta puutumatult leidmiskohta. Foto: Internet

Et takistada marutaudi levikut ning kaitsta koduloomi ja inimest marutaudi nakatumise eest, korraldab veterinaar- ja toiduamet 12. septembrist 10. oktoobrini rebaste ja kährikute suukaudset vaktsineerimist kogu Eestis.

Järvamaal levitatakse vaktsiini homme, kolmapäeval ja neljapäeval.


Rebaste ja kährikute suukaudseks vaktsineerimiseks kasutatakse peibutussöötasid, mille välimine osa koosneb kalajahul põhinevast tahkest massist ja mille sisse on peidetud kapseldatud marutaudi vedelvaktsiin.


Vaktsiinsöötasid külvavad õhust väikelennukid. Lennuvahendid lendavad madalalt, et tagada küllaldane nähtavus. Külvamist ei tehta linnade, asulate, teede ja veekogude kohal.


Veterinaar- ja toiduamet tuletab meelde, et vaktsiinipala leides tuleb see jätta puutumatult samasse kohta. Juhul kui esineb oht, et vaktsiinipala võivad selle asukoha tõttu leida lapsed või koduloomad, tuleb vaktsiinipala ümber paigutades kanda kummikindaid.


Vaktsineerimise ajal peavad koerad ja kassid püsima sisehoovides.


Järvamaa veterinaarkeskuse peaspetsialist Ingrid Vissak ütles, et tänavu on marutaudikahtlusega uuritud Järvamaal üksikuid loomi, kuid marutaudikinnitust pole neist ükski leidnud.


Tervisekaitseinspektsiooni Järvamaa osakonna spetsialist Maie Laos lisas, et inimestel tänavu ühtegi marutaudijuhtumit diagnoositud pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles