Õpingud lõhuvad täiskasvanu töörutiini

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa kõige usinam õppur on tänavu kutsehariduskeskuse taimekasvatuse õpetaja Kaja Vessart, kes on sooritanud ka konsulendi kutseeksami.
Järvamaa kõige usinam õppur on tänavu kutsehariduskeskuse taimekasvatuse õpetaja Kaja Vessart, kes on sooritanud ka konsulendi kutseeksami. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Neljapäeval tunnustati üle-eestilise täiskasvanud õppija nädala puhul maakonna tublimaid. Järvamaa kõige usinam õppur on kutsehariduskeskuse õpetaja Kaja Vessart.

Agronoomiks õppinud, aga nüüd kuus aastat taimekasvatust õpetanud Kaja Vessart peab õppimist loomulikuks elu osaks. «Olen erialalt õpetaja ega saakski teistmoodi tööd teha, kui ma end ei täiendaks või uute asjadega kurssi ei viiks,» lausus ta. «Tehnoloogia ja tehnika muutuvad kogu aeg ning pean sellega kursis olema.»

Vessart ütles, et koolitusi alates 320tunnilistest pedagoogikakursustest on tal kogunenud aastatega üsna palju. Järgmine on nädala pärast, siis õpib ta kaks päeva keskkonnasõbralikku majandamist. «Ma olen taimekasvatuse konsulent, neile pakuvad PRIA ja põllumajandusministeerium palju kursusi,» märkis ta.

Vessarti esitas tunnustuse kandidaadiks kolleeg Ruth Türk, kes pälvis aasta õppija preemia eelmine kord.
Türk märkis, et kaalus mitme kolleegi vahel, kes kõik oleksid olnud sobivad kandidaadid. «Määravaks sai see, et Vessart tegi taimekasvatuse konsulendi kutseeksami,» selgitas ta. «Seda kutset pole lihtne saada, tuleb rohkem end kokku võtta, töid esitada, see on rahvusvaheliselt tunnustatud standard.»

Türk esitas aasta koolitaja kandidaadiks kutsehariduskeskuse õpetaja Andres Muru, kes samuti pälvis tunnustust. «Meil pole kõrvale panna teist koolitajat, kelle aastane koolitusmaht on täiskasvanute hulgas nii suur,» põhjendas ta.
Eelmisel aastal viis Muru läbi 800 tunni jagu keevituskursusi. «Õppijad on teda alati hinnanud kui oma ala proffi,» lisas Türk.

Koolitussõbralikemaks organisatsiooniks valiti kolme kandidaadi seast Imaveres asuv Eesti piimandusmuuseum.

Täiskasvanud õppija nädala Järvamaa koordinaator Gärt Filippov lausus, et maakonna laureaate tunnustatakse Andrase tänukirja, tiitli tunnustuskirja, Apollo raamatupoe kinkekaardi ja lillekimbuga. Maakonna tunnustusüritus on järgmisel neljapäeval Eesti piimandusmuuseumis.

Üle-eestiline täiskasvanud õppija nädal algab homme Põltsamaal, kus kuulutatakse välja ka Eesti paremad koolitajad ja õppurid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles