Masinatehas jätab tööta pooled inimesed

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Paide masinatehas koondab ja saadab sundpuhkusele pooled töötajad, sest suvest alates on tellimuste hulk vähenenud.

Paide masinatehase tegevjuht Jaan Meikup ütles, et töötajaid on praegu alla saja, neist 40-50 ootab ees koondamine ja sundpuhkusele minek.
Meikup selgitas, et kui paljud ettevõtted sattusid raskustesse juba aasta algul,  siis Paide masinatehasel  hakkas tööd nappima suvest.

Meikup loodab, et tööseisak kestab vaid kuu või paar, misjärel tootmine taastub, kuid täit kindlust selles  praegu pole. «Meie partnerid asuvad peamiselt Skandinaavias ja sealt praegu häid uudiseid ei kuule,» selgitas ta. «Taanist üks äripartner just rääkis, et nii hullu olukorda pole neil 50 aasta jooksul olnud.»

Meikup kinnitas, et töötajate koondamine ja sundpuhkusele saatmine ei tähenda, nagu võiks Paide masinatehasele pankrotti ennustada. «Selleks me need sammud astumegi, et jääksime ikka edasi tegutsema,» sõnas ta.

Ta kinnitas, et lähiaastatel on kavas investeerida siinsesse tootmisse 25 miljonit krooni.

TEAVE
AS Paide Masinatehas on sada protsenti Eesti kapitalil põhinev metallitöötlemisettevõte. Koos  AS Silbet Metalli ja Meiren Engineering OÜga kuulub ta  Meiteksi kontserni.
Ettevõttes on 90 töötajat ning 10 000 m² tootmis- ja laopindu. Seadmepargis on 51 ühikut metallitöötluspinke, nende seas hulk CNC-juhtimisega tööpinke.

www.pmt.ee 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles