Koigi mõis läbis uuenduskuuri

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koigi mõis
Koigi mõis Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kuigi õpilased on Koigi mõisa ümberehitatud hoones juba kuu aega õppinud, oli selle ametlik avamine täna.


Kohal oli kultuuriminister Laine Jänes, haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas jõudis sündmuskohta küll mõni minut pärast lindi läbilõikamist, kuid sellest hoolimata pisteti talle käärid kätte ja jupi lindist sai temagi.

Lukas sõnas, et mõisakool on õppimiseks palju parem koht kui paneelmajade vahel asuv kool. «Koigi kool on kõige ilusam kool, vähemalt täna!» tunnistas ta.
Laine Jänes sõnas, et mõisakoolide ajalooline õhustik distsiplineerib lapsi seda kordumatut ilu hoidma ja kujundab juba varakult suhtumist kultuuriväärtustesse.

Õpilaste nimel astusid mikrofoni ette Kristo Kams ja Kaspar Kasemetsa, kes lubasid hoida kaunist kooli ja püüdlikult õppida.
Mõisahoones ligi aasta kestnud remonditööd läksid maksma 17,5 miljonit krooni. Sellest 15 miljonit tuli Euroopa majanduspiirkonna finantsmehhanismidest, seetõttu oli mõisakooli avamise puhul tervitama tulnud Norra kuningriigi suursaadik Stein Vegan Hagen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles