Lühifilmid tutvustavad Türi valda

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Täna kell 16 esitletakse Türi muusemis DVD-plaati «Tere tulemast Türile!», kus on 19 lühifilmi kutsuvad inimesi vallaga tutvuma.

Turismifilmide produtsendi Auris Rätsepa ütlust mööda on filmides teemat hästi tundev kõneisik, kommentaare ja intervjuusid on võetud Türi inimestelt ja külalistelt.
Türi valda reklaamivate lühifilmide valmistamise mõtte autor on Türi valla rahandus- ja arendusosakonna turismihuviline juhataja Aivo Prüssel, kes on näinud samasuguseid filme Soomaa rahvusparki külastades.

Soomaa-filmid on minutilised reklaamklipid, aga Türi filmid kestuselt pikemad ja Rätsepa meelest sisukamad. Kõige lühem film kestab ligi kolm ja pikim seitse minutit.
Auris Rätsepa promotsiooni- ja meelelahutusteenuseid pakkuv OÜ Secret Service tootis filmi keskmise maksumusega 9000 krooni. See sisaldas nii eesti- kui inglisekeelse linateose valmimist.

Rätsep ütles, et selleks kasutas ta oma raha ja suuresti lähtus isiklikust huvist arendada Türi turismi.
Filmid on valminud viimase kolme aasta jooksul ja tellija on Türi vallavalitsus.

DVD-plaadi esimene tiraaž on 1000 eksemplari ja seda jagatakse tasuta Türi valda tutvustavatel üritustel nii Eestis kui ka välismaal. Filmid laetakse ka erinevatesse veebikeskkondadesse, sealhulgas Youtube'i, ja antakse kasutada Türi valla turismitegijatele-mainekujundajatele.
Kõik filmid on varustatud ingliskeelsete subtiitritega ja Anneli Kengi loodud ümbrise kujundus on samuti valmistatud nii eesti kui inglise keeles.

DVD plaat on valminud koostöös Türi vallavalitsuse ja Lõuna-Järvamaa koostöökoguga ning rahastatud maaelu toetamise Leader-meetmest. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles