Tallinna-Tartu maanteel ületab päevas kiirust üle saja autojuhi

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera Tallinna-Tartu maanteel.
Kiiruskaamera Tallinna-Tartu maanteel. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja.

Kaheksa Talinna-Tartu maanteel asuva kiiruskaamera viimaste nädalate jooksul tehtud mõõtetulemustest selgub, et sõidukite keskmine sõidukiirus nendel lõikudel on 85 kilomeetrit tunnis. Kõige väiksem keskmine sõidukiirus oli 94,7. kilomeetril (70 km/h) ja kõige suurem 72,5. kilomeetril (91 km/h).

Kiirusepiirangu rikkujate keskmine hulk ööpäevas ulatus 100-200, liiklejate keskmine arv ööpäevas on 5000-7000.
Praegui on paigaldatud 14 kiiruskaamera mõõtekabiini, viimased kabiinid paigaldatakse järgmisel nädalal. Käimas on testaeg ja kiiruskaamerad teevad kiiruseületajatest pildi: sekkumiskünnis on 90 km/h alas seatud kiirusele 97 km/h.

Pildistamise ajal on näha kiiruskaamera punase välklambi sähvatust, mis on juhile signaal selle kohta, et sõidukiirust tuleb vähendada. Kasutatav välklamp on varustatud punase filtriga, et oleks välistatud sõidukijuhi pimestamise oht.
Tallinna-Tartu maanteel paigaldatakse 16 kiiruskaamerat ligi 65kilomeetrisele lõigule. Eesmärk on liiklust rahustada ja õnnetuste hulka vähendada.

Ohutu liiklemise huvides on oluline, et sõidukijuhid liikleksid ühtlase lubatud sõidukiirusega, arvestades seejuures teeoludega ning vältides ootamatuid ja ohtlikke manöövreid.

Testaeg ei too liiklejatele kaasa karistusõiguslikke tagajärgi. Kiiruste automaatkontrolli terviksüsteemi käivitamine on kavandatud detsembri algusse.
Süsteemi rakendumisest teavitatakse avalikkust meedia vahendusel ning kiiruskaameratega kaetud teelõikudele paigaldatakse automaatkontrollist teavitavad liiklusmärgid. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles